A gyümölcsöző kapcsolat

Magunkról

Cégünk 2011. őszén kezdte meg tevékenységét, albertirsai- dánszentmiklósi központtal, a szakmában több évtizedes gyakorlattal rendelkező tulajdonosokkal.

Célunk, hogy elsősorban a magyar termesztők gyümölcsfa oltvány igényeit - akár szemzéssel, akár kézben oltással előállított oltványokkal - kielégítsük; az itthon még új, de az európai piacon már bizonyított fajtákat a hazai termesztésbe is bevezessük; lemaradásunkat az alma-, és csonthéjas termésű fajtákban, és ezek alanyaiban csökkentsük.

Céljaink eléréséhez számos elismert fajta licencjogát szereztük meg az elmúlt években, úgy mint: Tamara, Techlovan (cseresznye), Golden Reinders, Red Jonaprince, Red Idared (alma), Elena, Presenta, Topfirst, Tophit, Topfive, Toptaste, Haroma (szilva), valamint Cydora Robusta (birs). Alanyaink egy részét importáljuk, továbbértékesítésre megrendelést felveszünk.

Jelentős fejlődést értünk el a dióoltványok előállításában: saját technológiánk eredményeként,  Magyarországon a legnagyobb mennyiségben állítunk elő konténeres dióoltványokat, kizárólag kézben oltással. Ne feledjük, a magyar diófajták Európa, sőt talán a világ legjobb fajtái, méltán kedveli a magyar és a külföldi piac egyaránt!

Az egykori, szintén Dánszentmiklóson tevékenykedő Häberli Kft. nyomdokait követve, szamóca palánták szaporításával és kereskedelmével is foglalkozunk.

Konténeres bogyós növényeink egy része Németországból érkezik merisztéma növényként. Rövid idejű nevelés után egész évben elérhetőek, a széles fajtakínálatnak köszönhetően termesztőket, kertészeti árudákat, háztáji gazdaságokat egyaránt ki tudunk szolgálni. Csemegeszőlő kínálatunk szintén rendkívül széles, Vásárlóink nagy örömére.

Árukiadásra kizárólag személyesen van lehetőség, postai csomagküldést nem vállalunk! Szabadgyökerű termékeink értékesítése ősszel történik, a konténeres termékeink egész évben elérhetők.

 

     Gyümölcsfaiskolai eng. száma, MgSzH azonosító: GI57754.

     Szőlőszaporítóanyag kereskedelmi engedély száma: SN62625

     Növény egészségügyi regisztrációs szám: HU 130303

Olvasnivalók

Történelmet írtak Balatonakaliban: megalakult a Mandula Lovagrend

Megérdemli ez a nemes gyümölcs, hogy a borhoz hasonlóan lovagrend is mellé álljon,...

Tovább

Szilvanap Cegléden - biztató érdeklődés

Zsúfolásig telt rendezvényházban került sor a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ...

Tovább

Diópiaci helyzetkép

A hazai diótermő terület folyamatos növekedést mutat Magyarországon: míg 10 évvel ezelőtt...

Tovább