A gyümölcsöző kapcsolat

Támogatás ültetvénytelepítésre
Pullulo faiskola - 2016-02-01 12:36

A Vidékfejlesztési Program keretében több pályázat mellett a hét elején került kiírásra
a „Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés kialakításának lehetőségével” című (VP-2-4.1.3.2.-16 kódszámú) felhívás.

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló egész tervezett keretösszeget, 19 milliárd forintot, egy összegben nyitják meg, a támogatási kérelmek benyújtására 2016. március 9-től 2018. március 8-ig lesz lehetőség, több értékelési határnappal.

Tekintettel azonban a nagy érdeklődésre, tanácsos már az első időszakban beadni a kérelmünket. Pályázhatnak mezőgazdasági termelők, termelői csoportok, termelői szervezetek, vagy akár konzorciumok, amennyiben üzemmérete elérte a 6000 Euró STÉ értéket, és árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.

A projekt fizikai befejezésére a Támogatói Okirat kézbesítését követően 24 hónap áll rendelkezésre, a végrehajtás során legalább egy, legfeljebb négy mérföldkövet szükséges tervezni.

A támogatható tevékenységeket négy pontba sorolja. Ami az ültetvénytelepítéssel kapcsolatos elvárásokat illeti a teljesség igénye nélkül: termőhelyi minősítés, telepítési engedély, csakis a kiírásban szereplő certifikált, vagy licencdíjas kategóriájú fajok telepíthetők, az ültetvényt 5 vagy 10 évig annak termőre fordulásától számítva termesztésben kell tartani, előszerződés a szaporítóanyagot biztosító faiskolával, vagy forgalmazóval, meglévő ültetvény kivágása megengedett, gazdálkodási napló vezetése kötelező, stb. Üzleti terv minden esetben szükséges.

Cégünk várja a pályázni szándékozókat oltványkínálatunkkal, és szaktanácsadónkkal.

Pályázati kiírás és mellékletei részletesen: Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés kialakításának lehetőségével

 

Olvasnivalók

Megrekedtünk a hagyományos mandulaalanyoknál

A vezető mandulatermesztő országokban (USA, Törökország, Irán, Spanyolország) erőteljes...

Tovább

Cseresznye és meggy tanulmányút Németországban és Csehországban

Június végén a Pullulo Faiskolai Kft. kollégái, néhány cseresznye- és meggy termesztéssel...

Tovább

Ellenálló ültetvények

A Kertészet és Szőlészet magazin 48. számában (2021. december 1.) a Tápiószecsőn...

Tovább