A gyümölcsöző kapcsolat

Rólunk írták

Mandulafajták és új alanyok vizsgálata

Amikor a klímaváltozással kapcsolatban megkérdezik a kertészeket, kutatókat, hogy milyen gyümölcsöt termesszünk, a leggyakrabban valamelyik héjas kultúrát említik, például a mandulát. Az utóbbi években Magyarországon folyamatosan nőtt a kereslet a mandula iránt, tisztított és héjas formában egyaránt. Vizsgálatunkban arra keresünk választ, hogy az ország különböző termőtájain (így az Alföldön is) vannak-e olyan fajták, alany-nemes kombinációk, amelyekkel a mandulatermesztés két legnagyobb problémája, a bizonytalan termékenyülésből adódó alacsony termésmennyiség és az egyre gyakoribb késő tavaszi fagykár megelőzhető.

2022-12-23 11:36

Szerző: Farkasné Zsemlye Nikolett, dr. Peti Erzsébet, Ujfalussyné Örsi Dorottya, Kovácsné dr. Békefi Zsuzsanna, dr. Preininger Éva, dr. Szani Zsolt, Rácz Szabó Róbert, dr. Nádosy Ferenc

Birsalma projekt a Kapolcsikumnál

A Vigántpetenden található birtok tulajdonosai a kiváló termékeik alapanyagául szolgáló gyümölcsöket termő facsemeték beszerzéséhez a Pullulo faiskolát választották.

2022-11-13 06:44

Szerző: Kapolcsikum

Mandulametszési bemutató a Balaton-felvidéken

A Kertészet és Szőlészet magazin 11. számában (2022. március 17.) a szokásos tavaszi mandulametszési bemutatónk összefoglalója olvasható.

2022-03-22 13:10

Szerző: Rácz Szabó Róbert, dr. Nádosy Ferenc, Ujfalussyné Örsi Dorottya

"Bőtermő kajszicsemetéket nevelnek"

A MEZŐHÍR portálon jelent meg egy riport, illetve videó, melyben a hazai kajszicsemeték neveléséről nyújt rövid áttekintést Rácz Szabó Róbert, faiskolánk vezetője.

2021-03-22 16:03

Szerző: Mezőhír, Pullulo faiskola

Héjasgyümölcs-körút

Héjas gyümölcsök kapcsán tartottunk többnapos szakmai bemutatót és körutat, melyről a A Kertészet és Szőlészet magazin 41. számában (2020. október 7.) olvasható cikkünk.

2020-10-07 10:17

Szerző: Dr. Nádosy Ferenc, Rácz Szabó Róbert

|1|2|

Olvasnivalók

Megrekedtünk a hagyományos mandulaalanyoknál

A vezető mandulatermesztő országokban (USA, Törökország, Irán, Spanyolország) erőteljes...

Tovább

Cseresznye és meggy tanulmányút Németországban és Csehországban

Június végén a Pullulo Faiskolai Kft. kollégái, néhány cseresznye- és meggy termesztéssel...

Tovább

Ellenálló ültetvények

A Kertészet és Szőlészet magazin 48. számában (2021. december 1.) a Tápiószecsőn...

Tovább