A gyümölcsöző kapcsolat

Rólunk írták

Vállalkozó szellemű faiskola Dánszentmiklóson

Számos védett gyümölcsfajtát, alanyokat, új fajokat, modern technológiákat hozott a hazai gyümölcstermesztésbe a dánszentmiklósi Pullulo faiskola. A cég szakmai napján az alapítás óta eltelt bő tíz év eredményeit osztották meg partnereikkel.

2024-07-04 16:04

Szerző: Horváth Csilla

Faiskolások országos találkozója

A Magyar Gyümölcsfaiskolák Országos Egyesülete felelevenítette a régi gyakorlatot; a tagok meglátogatják egymást és elemzik a látottakat, valamint egyéb szakmai kérdéseket. Az idei hazai faiskolás találkozó házigazdája a Pullulo Faiskola Kft. és a Farkas Faiskola Kft. volt.

2023-07-08 15:00

Szerző: Dr. Nádosy Ferenc, Rácz Szabó Róbert, dr. Peti Erzsébet

Mandulafajták és új alanyok vizsgálata

Amikor a klímaváltozással kapcsolatban megkérdezik a kertészeket, kutatókat, hogy milyen gyümölcsöt termesszünk, a leggyakrabban valamelyik héjas kultúrát említik, például a mandulát. Az utóbbi években Magyarországon folyamatosan nőtt a kereslet a mandula iránt, tisztított és héjas formában egyaránt. Vizsgálatunkban arra keresünk választ, hogy az ország különböző termőtájain (így az Alföldön is) vannak-e olyan fajták, alany-nemes kombinációk, amelyekkel a mandulatermesztés két legnagyobb problémája, a bizonytalan termékenyülésből adódó alacsony termésmennyiség és az egyre gyakoribb késő tavaszi fagykár megelőzhető.

2022-12-23 11:36

Szerző: Farkasné Zsemlye Nikolett, dr. Peti Erzsébet, Ujfalussyné Örsi Dorottya, Kovácsné dr. Békefi Zsuzsanna, dr. Preininger Éva, dr. Szani Zsolt, Rácz Szabó Róbert, dr. Nádosy Ferenc

Birsalma projekt a Kapolcsikumnál

A Vigántpetenden található birtok tulajdonosai a kiváló termékeik alapanyagául szolgáló gyümölcsöket termő facsemeték beszerzéséhez a Pullulo faiskolát választották.

2022-11-13 06:44

Szerző: Kapolcsikum

Mandulametszési bemutató a Balaton-felvidéken

A Kertészet és Szőlészet magazin 11. számában (2022. március 17.) a szokásos tavaszi mandulametszési bemutatónk összefoglalója olvasható.

2022-03-22 13:10

Szerző: Rácz Szabó Róbert, dr. Nádosy Ferenc, Ujfalussyné Örsi Dorottya

|1|2|

Olvasnivalók

Megrekedtünk a hagyományos mandulaalanyoknál

A vezető mandulatermesztő országokban (USA, Törökország, Irán, Spanyolország) erőteljes...

Tovább

Cseresznye és meggy tanulmányút Németországban és Csehországban

Június végén a Pullulo Faiskolai Kft. kollégái, néhány cseresznye- és meggy termesztéssel...

Tovább

Ellenálló ültetvények

A Kertészet és Szőlészet magazin 48. számában (2021. december 1.) a Tápiószecsőn...

Tovább