A gyümölcsöző kapcsolat

Cikkek

Ígéretes újdonságok

A Kertészet és Szőlészet magazin 41. számában (2021. október 13.) a Bodrogkeresztúron rendezett mandulatanácskozásról jelent meg cikk, ahol a hazai mandulatermesztésről, az új fajtákról és technológiákról esett szó.

2021-10-14 11:54

Szerző: Horváth Csilla

Az őszibarack hagyományos és korszerű alanyai

A Kertészet és Szőlészet magazin 24. számában (2021. június 16.) a hazai őszibarack alanyokról olvasható egy részletes és átfogó összefoglaló cikk, melyben a jellemzően használt GF677 alany mellett az iskolánkba érkezett Rootpac® 40 alanyokról is szó esik.

2021-06-25 14:43

Szerző: Palesits Zsolt

Iskolás sárgabarackok (videóval)

Hiába vetjük el a jóízű kajszibarack magját, valószínűleg a kikelt magoncunk gyümölcse már nem lesz olyan finom. A kiváló fajtákat ezért ivartalanul szaporítják, alanyokra oltják a nemes rügyeket.

2021-04-12 09:34

Szerző: Kristóf Imre

Történelmet írtak Balatonakaliban: megalakult a Mandula Lovagrend

Megérdemli ez a nemes gyümölcs, hogy a borhoz hasonlóan lovagrend is mellé álljon, népszerűsítse, vigye hírét a vendégek körében itthon és külföldön, hangzott el egyebek mellett a Mandula Lovagrend Társaság megalakulásakor Balatonakaliban, a művelődési házban, pénteken. Az országban először alakult meg ilyen lovagrend.

2019-11-20 11:19

Szerző: Pullulo faiskola

Szilvanap Cegléden - biztató érdeklődés

Zsúfolásig telt rendezvényházban került sor a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutató Intézete (NAIK GyKI) által szervezett szilvanapra Cegléden szeptember 7-én.

2019-10-21 15:31

Szerző: Agrofórum

|1|2|3|4|

Olvasnivalók

Ígéretes újdonságok

A Kertészet és Szőlészet magazin 41. számában (2021. október 13.) a Bodrogkeresztúron...

Tovább

Az őszibarack hagyományos és korszerű alanyai

A Kertészet és Szőlészet magazin 24. számában (2021. június 16.) a hazai őszibarack...

Tovább

Iskolás sárgabarackok (videóval)

Hiába vetjük el a jóízű kajszibarack magját, valószínűleg a kikelt magoncunk gyümölcse...

Tovább