Nektrarin fajták
Faiskolai kínálatunk
A nektarin (Prunus persica var. nucipersica) a barack rokona, de sima, szőrzet nélküli héjával és intenzív aromájával különleges élményt nyújt. A nektarin a meleg, napos fekvést és jó vízellátottságú talajt kedveli, a hazai éghajlati viszonyok között megbízhatóan terem. Gyümölcsei friss fogyasztásra, kompótnak, lekvárnak és befőttnek egyaránt alkalmasak. Faiskolánk kínálatában a jól bevált, bőtermő és ízletes fajták mellett modern nemesítéseket is kínálunk, így a korai, középidőben és késői érésű típusokból is választhatnak a kerttulajdonosok és termesztők.
Caldesi 2000
A Redhaven előtt kb. 1 héttel érő, intenzív fedőszínű, nagy gyümölcsű, fehér húsú nektarin. Íze jó, félig magvaváló. Fája erős növekedésű, feltörő habitusú, termőképessége nagy. A téli nagy lehűléseket közepes mértékben tolerálja.
Flavortop®
Modern amerikai nemesítésű, középkorai érésű nektarinfajta. Fája középerős növekedésű, bőtermő, korán termőre fordul, jól alakítható koronát nevel. Gyümölcse középnagy, szabályos, élénk narancssárga alapszínnel és piros fedőszínnel. Húsa kemény, lédús, intenzíven aromás, édes-savanykás ízű. Friss fogyasztásra kiváló, de kompótnak, lekvárnak vagy befőttnek is alkalmas.
Július elején – közepén érik, középkorai érésű fajta. Hűvös, száraz helyen 5–7 napig tartható, szállításra alkalmas.
A hazai éghajlatot jól tűri, napos, védett fekvésben bőtermő. Tűzelhalással és kártevőkkel szemben mérsékelten érzékeny, ezért rendszeres növényvédelem javasolt.
















