A gyümölcsöző kapcsolat

Fajtaleírások

Málna fajták

 

Allgold

Fényes sárga bogyójú, jó illatúak. Hajtásai végén mindig, megbízhatóan terem. Dekorációs célra is használható más bogyósgyümölcsök mellé!

Autumn Bliss ® (Blissy)

Nagy, kúp alakú gyümölcsökkel rendelkező, sarjontermő málna. Bogyójának színe közép-piros, éretten sötétpiros. Hússzilárdsága közepes, de közvetlen szedés után jól szállítható. Ellenáll a gyökereket támadó Phytophtora gombának. Támrendszer igénye egyszerű, vesszői mereven felállóak. Már késő ősszel le lehet metszeni a letermett vesszőket a talajszintig. Ez a fajta nyitotta meg az utat a málnafajták új generációja előtt, az éves sarjon termő málnák előtt!

Glen Coe

A csinos kis lila ... Rózsaszínes-lila, tüskétlen vesszejű málna. Nagyon erős növekedésű. Egyedülálló íze, valahol a málna és a szeder közötti. A Glen Coe málna intenzív színe, íze és aromája is izgalmas. Ideális lekvárnak és süteményekre dekorációnak. Késői érésű.

Lubera ® Twotimer ® Sugana

A legjobb folytontermő málna napjainkban! A Lubera-nemesítőműhely első fajtája. Kiváló ízű, nagyon ajánlott friss fogyasztásra, gyümölcse nagyon nagy méretű, fényes piros. Erős növekedésű, ellenáll  legtöbb betegséggel szemben!

Malling Promise

Korai érésű finom málna, közepes méretű gyümölcsökkel és megbízható, nagy hozammal.

Pokusa (S)

Nagy-gyümölcsű őszi málna, hosszúkás, kemény, sötétpiros gyümölccsel. Kemény, de leveses, kimondottan édes ízzel. Felálló vesszei középerősen nőnek. Tüskementes, augusztustól októberig érik. Növekedése középerős, felfelé törő habitussal.

TulaMagic ® Fruatfri

Az ízvarázslat! A nyáron termő málnafajták új generációjának reprezentánsa. Erős növekedésű, édes ízű, nagy, világos piros bogyójú és valószínűsíthetően nagyon stabil fajta. Érése a Tulameenhez képest, 10 nappal korábbi. Közepes, vagy erős növekedésű, a körülményektől függően.

Willamette

Régi, edzett málnafajta, jelenleg a tőlünk délebbi országok termesztik főleg, ipari célra. Jó szín és íz jellemzi. A szárazságot szinte legjobban bíró málna!

Olvasnivalók

Megrekedtünk a hagyományos mandulaalanyoknál

A vezető mandulatermesztő országokban (USA, Törökország, Irán, Spanyolország) erőteljes...

Tovább

Cseresznye és meggy tanulmányút Németországban és Csehországban

Június végén a Pullulo Faiskolai Kft. kollégái, néhány cseresznye- és meggy termesztéssel...

Tovább

Ellenálló ültetvények

A Kertészet és Szőlészet magazin 48. számában (2021. december 1.) a Tápiószecsőn...

Tovább